Dr. James Schaller, MD
tick infection pearls chat free books testimonials main page books and articles schaller health creed facebook testimonies search
menu main page what's new second opinion new patient meet doctor schaller location, travel


Western Blotting Made Easy av Dr James Schaller, M.D.

I min senaste tiden artiklar jag diskuterat de 11 nya mänskliga Babesia arter, problemet vissa har avlägsna Lyme yta biotoxiner, problemet med att ha inomhus mögel när de behandlar en fästing infektioner, och jag nämnde att Bartonella har 30 olika sätt att skada kroppen farligt och det har 200 symtom. Dessa prov orsakerna till behandlingssvikt.

Men jag är allt sammanträde smart läkare och patienter som inte vet hur man läser en Western Blot. Detta är testet som vanligtvis får du en grundläggande Lyme diagnos. Så låt oss gå igenom det så förstår du varför vissa laboratorier är bättre än andra. Och hjälper dig att begripa detta medicinska test som är så förvirrande.

Stammar-Lyme har många sorter och det är häpnadsväckande att vissa företag nyktert användning Lyme spänningar i testet som inte är representativa för mer än en liten region. Så här gör naturligtvis chanserna för en positiv praktiskt taget noll. Om du letar efter asiatiska människor i Alaska, kan vi enas om du hittar några förhållande till Japan?

Proteiner Testad-numren på Western blot som 18kD betyder endast att de har identifierat en bit av Lyme bugg som väger 18 kilo Dalton. Under årens lopp har Labs blivit väldigt bra på att skilja ut dessa delar av Lyme. I en kvalitet labb, västra Blot tester för många proteiner och inte bara några.

Men jag skulle tro att många fortfarande känner källan till excentriska siffror på Western Blot inte göra något meningsfullt. Siffrorna är bara delar av Lyme på samma sätt som du har en näsa, mun, arm, och lever. Vissa labs kolla bara för "näsa" och andra inte kontrollerar för upp till 13 Lyme delar.

En viktig egenskap hos en topp Lyme labb är sättet de får dessa proteiner. En lab växer Lyme under en lång tid och skördar viktiga proteiner som Lyme ändrar sig-precis som när du ändrar dina ytterkläder varje dag. Andra labs inte skörda alla dessa förändrade yttre proteiner. Och om de har något de inte är i lika stora mängder. Irene (www.igenex.com) är det enda labbet jag vet som har 13 proteiner som testats från 2 viktiga stammar företrädare för internationella Lyme.Och otroligt, har de lika mycket av sökningen proteiner.

Giltiga resultat eller nonsens-För att vara licensierade i New York State du skickas tydliga negativa prover och tydliga positiva prover av Lyme proteiner i blind rör. IGeneX resultaten har varit exceptionell och cirka 100% år efter år. Jag har postat detta på min hemsida tillsammans med exakta resultat och alla deras licenser på www.HopeAcademic.com. Däremot har jag haft patienter som omfattas av rådjur fästingar eller med en klassisk, grovt uppenbar, Bull's eye hudutslag, vem månader efter utslag, när de söker behandling, var negativa med många labb.Några av dessa välkända Labs har dummied ner sina resultat och testa eftersom "de skulle få många positiva." The Dr Jones "vid Reading Western blotting:

A Common Sense ståndpunkt

En av de lyckligaste dagarna i mitt nya karriär var när den 78-årige veteran läkare, kära runt om i USA för sin behandling av över 10.000 Lyme-infekterade barn, gick med på att behandla mina barn. Sin läsning av Western blotting påverkas inte av några stora statliga organ. Han är inte ansvarig inför någon labb tillsyn statsenhet. Och ingen på CDC, FDA eller någon medicinsk ombord i USA har sin stora erfarenhet av att behandla borrelia med ungdomar och läsning Western blotting. Så läs nedan hans tydliga och övertygande resonemang om tolkningen av Western Blot.

Innan jag ger Dr Jones's material, låt mig sätta in dem i sitt sammanhang, och dela några basics. Först mäter Western Blot antikropparna din kropp gör att attackera Lyme infektion.

Ett problem jag har hittat med detta är att om ett barn har en infektion vid en mycket ung ålder Lyme kan gömma sig och att missa i sällsynta fall även med en topp labb. I min Babesia lärobok, citerar jag den lysande Dr Robert Bransford (sidan 312 till 314), som listar 28 olika sätt Lyme hudar från immunsystemet. Hur vet jag att dessa "negativa" Western Blot små barn hade borrelia? Jag hittade alla andra samtidiga infektioner. Och efter behandlingen, började de göra Lyme antikroppar och blev positiv över tid.

Det är också viktigt att notera att vilja mest progressiva Lyme experter utgår Dr Jones du har en Western Blot från IGeneX, som är en internationellt känd, tick-bara labb, med full labb certifiering på alla möjliga som erbjuder en licens och även är cLIA och Medicare godkänd.Andra massiva billiga nationella labb process hundratals typer av tester, och miljontals patienter. De hittar sällan något positivt resultat även i epidemin län, till personer som har djup och avancerad Lyme kliniska symtom.

Men om du har haft en Western Blot ske på skräp labb, vänligen fortfarande blick på resultatet.Varför? Eftersom du kan hitta, som jag gjorde med en släkting, att en av antikroppar eller "band" var positivt. I denna relativa var bandet ett "fingeravtryck" band. Mening är Lyme den enda organism som gör att kroppen gör denna antikropp. Barnet var positiv.

Men vad är ett "fingeravtryck" band eller den viktiga nummer på en Western Blot?

Enkelt, om du är förbundna ögon och röra vid sidan av en elefant, kan du inte vara säker på att det är en elefant, kanske detta är en noshörning? Detta är de 41 band. Det är från flagella s, de delar inuti Lyme som hjälper den att flytta-de får mycket uppmärksamhet i kroppen, på samma sätt som en piska snaps och får uppmärksamhet i händerna på en expert användare. Dock är 41 antikropp inte specifika Lyme, eftersom många organismer har flagella.

Nu, vad händer om du rör samma elefant på sina betar eller på sin långa jordnöt-ätande tubulär näsa? Du vet att det är en elefant. Period. En knapptryckning och du är säker, eftersom dessa delar är mycket unikt för denna enorma djur. Det här är Dr Jones "punkt. Det du ser en Western Blot 18 antikropp som har en positiv, du har Lyme. Du behöver inte se några andra band, eftersom 18 antikroppen är mycket specifik för Lyme-precis som dubbel betar på en elefant.

Vad betyder Antal plus Mean?

IGeneX ger nivåer av antikroppar. Ett + betyder att du har några antikroppar av denna typ. En enda positiva är mycket starkt, eftersom det är samma ljusstyrka ses i den positiva kontrollen springa bredvid ditt blodprov. Detta betyder att de kör en falsk prov med alla 13 proteiner som ska visa alltid visas som 13 positiva. Det bidrar till att bekräfta inget fel i testet.

Om du har en + + eller en sällsynt + + +, betyder det att du har en mycket stor mängd antikroppar av denna typ. Går dock Lyme ruiner immunsystemets funktion och antalet positiva ibland upp med behandling och läkning av immunsystemet. Människor med någon aggressiv tidigare Lyme behandling bör ha tur deras kropp har gjort några antikroppar alls, eftersom Lyme är väldigt bra på båda gömmer sig från immunförsvaret och hindrar det.

Även många människor har "IND" eller obestämd slutsatser om en antikropp. Detta innebär att labbet Tech är att se något, men är inte beredd att kalla det en tydlig positiv. Överväg ett positivt i nivån på en enda + att vara en Sharpie känsla svart linje. Jag anser IND vara en svart penna linje.

Enligt min erfarenhet, många av dessa patienter också visar på höga Epstein Barr Labs, vilket innebär att denna gemensamma infektion är inte under kontroll och immunförsvaret är mycket svag. Och efter att vi behandla patienten, IND ibland blir en tydlig + vilket innebär att du nu har en ny och tydlig antikroppar mot denna del av Lyme bug. Jag anser att alla IND: s som svaga positiva. Detta är min åsikt.

För närvarande använder IGeneX inte Dr Jones "kriterier. Jag har inte frågat dem varför. Kanske för att de är ansvariga för olika laboratorium organen och i allmänhet regeringen kanske årtionden bakom verkliga klinisk medicin. Tydligen, regeringen och många försäkringsbolag följa blint 14 personer som faktiskt tror att de kan kontrollera 800.000 läkare och 300 miljoner amerikaner.

Charles Ray Jones, M.D.

Citerar När Western blotting

Det finns nio kända [Lyme] Borrelia burgdorferi artspecifika Western Blot antikroppar (intervall): 18, 23, 31, 34, 37, 39, 83 och 93.

Endast en av dessa Borrelia burgdorferi släktet särskilda band behövs för att bekräfta att det finns labb tecken på exponering för Borrelia burgdorferi spirochete och kan bekräfta en klinisk diagnos av borrelios.

CDC Kriterier är förvirrande i Real kliniska situationer

CDC Western Blot IgM övervakning kriterier omfattar endast två burgdorferi släkte art specifika antikroppar mot IgM 23 och 39 och utesluter de övriga sju Borrelia burgdorferi antikroppar.

CDC Western Blot IgG övervakning kriterier omfattar 18, 23, 30, 37, 39 och 93 och utesluta band 31, 34 och 83.

Det är inte rimligt att utesluta Borrelia burgdorferi släkte art-specifika antikroppar i Lyme Western Blot, och att endast två av dessa antikroppar i IgM eftersom alla antikroppar av IgG gång var IgM.

CDC inkluderar felaktigt fem icke-specifik korsreagerande antikroppar i Western Blot övervakning kriterier: 28, 41, 45, 58 och 66. Detta leder till möjligheten av ett falskt positivt Lyme Western blotting. Det kan inte falsk positiv om bara Borrelia burgdorferi släkte art-specifika antikroppar beaktas. Man kan ha en CDC övervakning positiv IgG Lyme Western Blot med fem icke-specifika antikroppar utan att ha någon Borrelia burgdorferi släkte art specifika antikroppar.

Detta är inte rimligt.

CDC rekommenderar att Lyme Western Blot utföras endast om det är ett positivt eller tvetydiga Lyme ELISA. I min praktik på över 10 000 barn med borrelia, 30% med en CDC positiv Lyme Western Blot har negativa Elisas. Den Lyme ELISA är en dålig screeningtest. En adekvat screeningen bör ha falskt positiva, inte falskt negativa resultat.

[Dr Schaller angett alla fetstil i Dr Jones 'artikel ovan införde några avstånd och förenklade ett antal medicinska termer.]

Dr Schaller arbetar med Dr Jones på en Pediatric Lyme bok som är 50% klar. Dr Schaller har skrivit 19 böcker, inklusive: diagnos och behandling av Babesia, Mold Illness and Mold Remediation Made Simple, The Complete Guide to artemisininbaserad, när traditionell medicin misslyckas 100 Lösningar till Out of Control Ungdom, Suboxone-smärtbehandling medAddiction Relief. Han förbereder just nu den mest uppdaterade lärobok Bartonella, som han anser är början vektor infektion i världen - möjligen vanligare än Lyme. Dr Schaller har 25 nationella och

International Medical Publications i sådana tidskrifter som JAMA, Medscape, och några av de största pediatriska tidskrifter i världen. Han var den förste att publicera en praktisk bota cancer som blockerar ett enzym för en dödlig blodcancer, som har blivit standardbehandling internationellt. Han har också utformat grossist kosttillskott och publicerade näring och naturläkemedel renhet och styrka forskning.

Dr Schaller är en stark förespråkare för att titta på många behandlingar och orsakar sjukdom som kan ses från hans huvudsakliga webbplats, www.PersonalConsult.com.


Bank Towers, Tamiami Trail, Naples, FL
disclaimer privacy