Dr James Schaller
tick infection pearls facebook free books testimonials main page books and articles schaller health creed facebook testimonies search
menu main page what's new second opinion new patient meet doctor schaller location, travel

Varför Lyme behandlingar inte

James Schaller, M.D.

Min genomsnittliga patienten har varit att 10-50 läkare innan mig. Nedan följer några exempel skäl för behandlingssvikt:

Många patienter och hälso-och sjukvårdspersonal är djupt okunnig om hur man ska tolka en Western Blot. Om en person har ett "fingeravtryck band," de har borrelia. Dessa särskilda band är 18, 23, 25, 31, 34, 39, 83 eller 93. Labbet kan vara ett skräp labb som investerar ingenting att optimera deras kit, men om ett av dessa band är positivt en enda gång-Lyme är närvarande.IGeneX har Best Western Blot i världen. Inga andra labb har investerat så mycket för så lång tid att skapa den bästa testet. Om din kliniker vill först använda en ELISA, kör helt enkelt. Rent ut sagt, är ELISA-testet som en screeningmetod meningslös, saknas även den mest uppenbara PCR-positiva patienter.

Tio år av Lyme behandling är inte acceptabelt. Utövare som följer ett år efter år IV behandling inställning inte är "up-to-date." Dessa så kallade "bota" behandlingar ofta bara underkroppen laster eller symtom minskar utan att fullständigt utplåna alla olika typer av smittämnen.

Vissa behandlingar är helt enkelt värdelös. Exempelvis saknas användningen av tryckkammarbehandling (HBOT), för fästing infektion behandling. Användningen av HBOT i möss är inte tillämplig. För att bevisa detta, beslöt jag att göra en egen finansierad studie undersöker HBOT fördelar Lyme, Babesia, Ehrlichia och Bartonella. Efter 120 behandlingar på 2,4 atmosfärer i 90 minuter vardera, alla deltagare hade fortfarande tydliga positiva resultat för alla fyra infektioner. Det finns ingen giltighet till påståendet att HBOT "dödar" borrelia. Jag har talat med framlidne dr Fife i detalj och noga utvärderat HBOT forskning av Dr Robert Lombard. Jag älskar denna behandling för många medicinska problem, men det är inte en fästing infektion botemedel. Sista gången jag publicerade denna information, en HBOT ägare hämnades med verbala attacker på ett offentligt forum. Hon var partisk tydligen. Hon erbjöd ingen oberoende forskning till stöd för sin marknadsföring.

Ignorerar nya uppgifter leder till misslyckade behandlingar. Till exempel har jag publicerat många nya böcker på avancerad fästingburna infektioner, alla visar ny kritisk information. För vissa "Lyme-kompetenta" läkare, det tog utbildade patienter kasta en kopia på dem innan de läser vår nya uppgifter, och då hade år redan gått ...

Vissa hälso-och sjukvårdspersonal tror på en Lyme skrivkunnig påve eller president, men ingen sådan expert existerar. Visst, vissa ge användbar information från tidigare undersökningar. Dock har ingen behärskar 2010 fästingburna medicin och alla de nyaste samtidig infektion information.

Jag har blivit ombedd av ett antal läkare för att dela mina nya rön. Flesta frågar därför att de är sjuka själva. Jag har bett dem att sluta behandla sig själva, och att göra en timme samråd med mycket omfattande labs. De flesta har vägrat. Tragiskt nog, vad de skulle ha lärt sig genom att fastställa själva skulle ha översatts till verklig hjälp för sina patienter.

Nuvarande behandling rekommendationer är alltför ofta djupa brister. IV behandlingar används ofta utan en ört eller syntetiskt antibiotikum cysta Buster. Den vanligaste behandlingen för Babesia är 750 mg / tesked Mepron två gånger dagligen. De vanligaste Babesia naturläkemedel botemedel är artemisinin eller artesunat (t.ex. Zhang Artemisia från Heprapro.com). Det sistnämnda innebär en standard dos av en kapsel tre gånger per dag - men alla fyra av de metoder som anges ovan, inte ens efter långa studier.

Felet i alla Bartonella behandling är bristen på ett år blind uppföljande studier. Jag har funnit att levaquin, Rifampin, Zithromax, doxycyklin, Mycobutin, Cumunda, Banderol och Rife maskiner, på olika frekvenser och makt, kan underkroppen belastning och leda till grundläggande känslor av förbättring. Ingen av dessa behandlingar leder till Bartonella bota.

Den nuvarande tester för Babesia, Bartonella och Ehrlichia är påtagligt bristfällig. Vissa DNA-eller PCR-test som bearbetats av ett East Coast lab kan missa en infektion tio gånger. Om du behöver göra tio urin eller blodprov för att visa en positiv, är inte funktionella. Vissa laboratorier är bara rättvist på vävnad PCR-testning, då vävnad har tydliga Lyme, Babesia och Bartonella som kan visualiseras i vävnaden i mikroskop. Detta är ett diagnostiskt katastrof. Otroligt, används i vissa stora nationella laboratorier för att göra en manuell undersökning av röda blodkroppar för att leta efter Babesia och Bartonella. Jag har aldrig sett en stor nationell labb upptäcka Babesia eller Bartonella i över 1000 manual utstryk. Hos patienter med vissa Babesia och Bartonella, inga stora nationella labb fångade dessa infektioner ännu en gång. Jag erbjöd flera gånger för att hjälpa dem att förbättra sin teknik genom att koppla ihop dem med hematologi experter på fästing infektioner. De brydde sig inte att deras manual cellprov var värdelösa, och jag ignorerades upprepade gånger.

Kunskapsbasen om både Bartonella testning och behandling gränsar till katastrofal. Bartonella är ett av de vanligaste infektionerna i världen. Kalla det en "co-infektion" är nonsens. Om något är Lyme "co-infektion." Bartonella finns i stort antal gemensamma vektorer även dammkvalster, loppor, avföring loppor, PET saliv, fästingar etc. Otroligt, kan man stänga av eller lägre antikroppar mot borrelia, Babesia, Ehrlichia, Anaplasma och även sig själv. Bartonella flyter i blodet och även ingår alla blodkärlsväggarna utan att orsaka en dödlig feber, och faktiskt, faktiskt sänker feber. Det är den ultimata smygande infektion. Det stängs av antikroppar, feber och immunförsvaret kemikalier försvar då det skadar organ i någonstans 20-60 olika sätt.

Användningen av fasta "protokoll" eller "förfaranden" vid behandling av fästingen infektioner är sadistiska medicin. Varför? Den behandlar varje sjuka människan som en maskin som är byggd på samma och har exakt samma problem, vilket i sin tur objectifies en patient och flirtar med sociopatisk. Vi ser här att tänka på grova brottslingar, gjutning människor till "saker" i ett försök att passa sin rigida uppfattning av världen. Att tvinga fram en unik mänsklig kropp, med en unik infektion kluster, och en unik biokemisk reaktion, i en filt protokoll är lika med objektifiering av patienten. Det är skräp "kvarn medicin," rätt och slätt.

Eftersom Bartonella stänger av produktionen av antikroppar mot infektioner som Babesia microti eller Babesia duncani och borrelia, föreslår jag att denna infektion måste beaktas i all grund-konsulter. Jag skulle föreslå att lära 40 huden mönster som Bartonella eller Bartonella / Lyme blandinfektioner som görs av ökad vävnad och blodkärl. Det är också bra att känna till indirekta Labs samband med Bartonella ensam eller Bartonella med Babesia, såsom IL-6, IL-1B, TNF-a, ECP, och VEGF. Vi diskuterar kliniska mönster från lab resultaten av dessa infektioner i Babesia 2009 Update bok.

Vissa patienter har mycket få Babesia protozoer parasiter, men de leder till allvarliga problem i kroppen. Deras små siffrorna leder till att de får missa i en visuell FISH examen eller ett PCR-test.

Om din lab inte testet för nya arter som t.ex. Babesia duncani eller de många andra dokumenterade arter av Babesia eller Bartonella som infekterar människor, än vad du inte kan utesluta sådana infektioner med ett negativt resultat. " Ett sätt att minska misslyckade behandlingar är att använda en ny medicinsk knep för att upptäcka stealth Babesia, vars närvaro kan orsaka pågående trötthet, huvudvärk, viktökning och Lyme behandlingsmisslyckanden, för att nämna några.

Den "knep" är enkel: En patient tar minst två Babesia dödande läkemedel såsom Mepron, artesunat eller Malarone (ges för proguanil). Dessa läkemedel används i tio dagar vid en dos du och din läkare tycker är värt risken, och vanligen minst en kommer att döda några Babesia parasiter.

Ungefär tio till fjorton dagar senare en andra ECP nivå för att jämföras med referensvärdena. Om ECP dyker upp kraftigt, är det oftast ett tecken på Babesia dör. Eosinofiler släpper ECP, möjligen injicerar Babesia skräp. ECP är gjord för att döda parasiter.

Alternativ eller lagt alternativet är att vänta i fem veckor och har patienten testas för antikroppar mot microti eller duncani. En ungdom patient med svåra sjukdomen konstaterades slutligen på detta sätt, och efter tre veckors triple Babesia behandlingen hade signifikant klinisk förbättring för första gången på sex år. Smygande låg volym Babesia är ett vanligt problem i fästing och loppor infektion behandling. Talented hälso-och sjukvårdspersonal saknar ofta dessa parasiter röda blodkroppar, men detta trick normalt orsakar dem att visa upp och kan rädda någon från år av misslyckade behandlingar.

Den Bartonella provning av de flesta nationella Labs är meningslöst. Det är häpnadsväckande att läsa så kallade "vise" rapportera en patient inte har Bartonella eftersom en stor labb har befunnits vara negativt antikroppar. Först, förstår de inte att Bartonella stänger egna antikroppar, så dessa stora labb bara söker efter en (eller två) arter som infekterar människor och deras cut-off titer är orealistiskt höga. Lyckligtvis kommer IGeneX Bartonella FISH testning finnas tillgänglig cirka July/2009 för alla, men medborgarna i staten New York.

Infektioner och inflammationer minskar insikt. Fästingburna infektioner rutinmässigt förstöra insikt och leder till en personlighetsförändring och / eller styv motstånd till testning. Detta beror främst på nedsatt frontalloben (den del av hjärnan är inblandade i självkännedom). Exempel på minskad insikt visas i följande situationer:

Vissa känner sig botas när de bara förbättras.

Andra går avsiktligt läkare som använder sämre labs.

Vissa vägrar att testas med excentrisk motstånd.

Positiva resultat är förbluffande avfärdas med en handrörelse.

Vissa patienter upplever att deras besvär är mögel ensam, utan någon fästingburna infektioner.De kan inte tror att båda är viktiga, och båda kan vara närvarande. I själva verket kan antingen vara "den sista droppen." Vissa patienter blir sjuk efter en översvämning, stor läcka eller något annat vatten intrusion problem. De känner att de är sjuka bara på grund av mögel mykotoxiner som utgör 36-48 timmar efter vatten inträngning Gips, isolering, mattor och andra damm eller cellulosa-fyllda material. EPA rapporterar 30% av USA strukturer har inomhus mögel. Några av dessa inomhus formar ha krig-grade kemikalier på sin yta. När graven rum den siste kungen av Polen, öppnades Kasimir IV i Paris 1973, tio av de tolv forskare nuvarande dog. En överlevande hade expertis i mögel och därefter funnit tre giftiga mögel arter.

Med tanke på i genomsnitt 40.000 - 120.000 inhalationer per vecka var bosatt i en mögliga läge är det inte konstigt att vissa inte lätt botas av fästingen och infektioner loppan. Denna betydande faktor var katalysatorn för mitt beslut att skriva två böcker mögel sanering.

Vi har också känt sedan 1880-talet att damm och hög luftfuktighet leder till mögel och bakterietillväxt inomhus. Deras närvaro gör borrelios mycket svårare att bota.

Lyme har minst en yta biotoxin, den patenterade BbTox1. Patienter med 15/16--6/5--51 HLA mönster förmodligen inte kunna flytta Lyme biotoxiner (R. Shoemaker) och kräver ett bindemedel, såsom kolestyramin, som har använts för att binda biotoxiner sedan 1970-talet.

Många patienter som har haft fästingburna infektioner har mycket hög inflammation nivåer.Därför alla börjar doser av mediciner eller örter bör vara mycket låga och gradvis höjas till högre nivåer med lever-skydd ämnen. Börjar vid full dosering i ett "medicinskt känslig" patient är kemiskt batteri. Massive die-offs kan förväxlas med allergiska reaktioner och kan orsaka panikattacker, andnöd, bröstsmärtor och svår migrän. Detta slarvig, en storlek passar alla ", är vanligt i stora praxis där ett fåtal stora" protokoll "är rutin.

Medicinsk "plåster" ofta tvingas spara ett arbete, ett äktenskap och ta hand om barn. De är ofta ett mycket värdefullt inslag i vården. Smärta, trötthet, svår sömnlöshet, depression och ångest ofta ökar med die-off eller förekomst av infektioner i Deer fästingar. Band-Aid behandlingar är ofta bra och hjälpsamma. Jag behandlar människor som driver företag, skolor, mycket stora familjer och professionella team. De vill sova 13 timmar per dag. De behöver stimulantia för en tid.Användningen av naturliga eller syntetiska optioner stimulant diskuteras vid diagnos och behandling av Babesia. Patienterna gynnas inte sova än 8 timmar. Det bara kan användas för att få dem sparken!

Om du har sjukvårdspersonal som inte känner sig bekväm att vara aggressiv med behandling och diagnos av alla top fästingen och infektioner loppmarknader, du är på fel ställe. Om din läkare inte har spenderat 1000 timmar att lära mig detta komplexa framväxande område med medicin som kräver mycket studier, hitta någon som menar allvar med det, och inte någon "gör dig en tjänst" genom att bara köra några tester

Några återfall på grund av behandlingen trötthet. Mening, har du blivit behandlad för många år och är trötta. Ni har gjort IV antibiotika eller IV näringsämnen, har du tagit 40 tabletter per dag, har du försökt ett brett utbud av specialiserade behandlingar, och nu är du trött på allt. Du kan nu fungera vid 80% av utgångsvärdet. Du är i slutet av din behandling rep. Detta är vad som händer när någon inte behandlar dig fullständigt och effektivt i början av behandlingen. Du kan få behandling trötthet. Tänk dig en kort paus behandling, och diskutera detta öppet med din sjukvårdfamiljeförsörjare. Förväxla inte bota med förbättring.

Behandlingen synsätt som leder till att bota är inte samma dos som leder till fantastiska organismer. Botemedel är inte bara en minskning av bakterier belastning. Till exempel använder Bicillin en gång i veckan utan cysta Buster aldrig kommer att bota dig om borrelios eftersom det inte bort cystor. Så år efter att ha fått denna behandling,-er bekämpa cancer celler, märkt av några som CD57, kan vara under 90. Detta är ett bra test som är möjligen specifikt för borrelia eller åtminstone fästingburna infektioner. (Den C3a och C4a tester är definitivt inte specifika för Lyme).

Cynisk släktingar, vänner eller andra hälso-och sjukvårdspersonal kan förtala Lyme experter och övertyga patienterna att släppa sjukvårdsanställda som hjälper. De använder oftast "pengarna" argument eller "hastigheten på din återhämtning" argument för att avbryta er från någon som verkligen försöker hjälpa dig. Om du har kämpat i åratal med flera infektioner, kommer du inte botas i fyra månader.

Under de senaste säsongerna att det finns en Lyme biofilm har föreslagits. Organisationer med miljoner i bidrag och forskningsmedel har aldrig tagit upp denna fråga. Vi vet att många spiroketer har biofilmer. I själva verket är många spiroketer i munnen kända för att orsaka biofilm, och de tros begränsa antibiotikum effektivitet.

Jag arbetar för närvarande på en lärobok som tar upp många olika sätt att attackera biofilm.Ingen artikel eller bok finns som utforskar de tjugo plus hur jag skulle föreslå att slå en Lyme biofilm. Det anses av vissa yrkesutövare att mycket speciella enzymer (eller ett mineral) kan underminera en Lyme biofilm. Ändå enzymer som nycklar, och ingen enskild enzym är en beprövad "nyckel" till att underminera en Lyme biofilm.

Självbehandling är lätt att följa. Många experter är dyra, och deras kunskapsnivå kan vara osäker. Internet verkar erbjuder många effektiva alternativ. Vissa vårdgivare verkar alltför snäv.Andra är öppna för praktiskt taget allt. Så du får i en medicinsk båt och skjut dig ut till havs. Du läser like crazy. Du försöker a, b och c. Du läser vittnesmål från hundratals patienter. Du prova ett brett utbud av receptfria alternativ. Vissa dagar, veckor eller månader du känner dig bättre.Övriga veckor, du är inte så bra. Du är upprörd. Du frågar dig själv, "Varför måste jag göra allt arbete och lärande?" Detta är inte en bra plats. Det finns människor som redan har utforskat nästan alla de saker du kommer att utforska under de kommande tio åren. Du behöver en mentor. Flera

I många av mina böcker och många webbplatser kan du läsa om att förebygga lopp-och biter tick. Du behöver inte vara nytt smittas med Bartonella, Lyme, Babesia eller någon annan infektion. Så lära sig de grundläggande stegen för skydd i cirka trettio minuter att läsa.

Tick och loppmarknader infektioner orsakar isolering. De förstöra relationer på grund av fogginess, dålig insikt, depression, olika missbruk, ilska, ångest, extrem fientlighet, och vägrar att få behandling, och de kan ibland utlösa våld. Bartonella är antagligen den sämsta orsaken till dessa problem, men Borrelia och Babesia och deras offs dö kan också öka dessa problem.Isolering leder till minskad behandlingsalternativ. Det kan i slutändan leda till skilsmässa och förlust av familjens relationer och vänskap. Detta i sin tur leder till minskade resurser och stöd medan sjuk. Isolerade människor, som Mother Teresa ofta har sagt, är de fattigaste varelser på jorden.

Om författaren:

Dr Schaller är författare till 27 expertgranskade tidskriftsartiklar och är en av de mest produktiva LL MD's i världen. Han är författare till 25 böcker och har publicerat många nya böcker om fästingburna infektioner. Han är en full-time self-finansierade forskare med en deltid privatpraktik i USA. För mer information om Dr Schaller, eller att få tillgång till gratis artiklar bl.a. om den som nämns i denna artikel, besök www.personalconsult.com.


Bank Towers, Tamiami Trail, Naples, FL
disclaimer privacy